دوشنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۸۴

بحر را نمي‌توان در كوزه جا كرد


در نزديك به دوسالي كه از آشنايي من با وبلاگ ‌شهر مي‌گذرد يكي از وبلاگ‌هايي كه تقريبا هميشه آن را خوانده‌ام سردبير: خودم درخشان بوده‌ است


تا آنجا كه به ياد دارم زماني نبوده است كه درخشان با نوشتن يادداشت‌هايي غالبا تند و بي‌منطق بحث و جدل‌هايي بي‌فايده را به راه نيندازد


نوشته ائي از وبلاگ منتقد

یکشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۸۴



بزرگترين تظاهرات پناهجوئي در بلژيك



در كشور بلژيك ، طي چند سال گذشته اولين تظاهرات پناهجويان و مهاجريني كه از دولت درخواست اقامت براي زندگي در اين كشور داشتند ، شكل گرفت . بقيه عكسها را در قسمت فليكرببينيد



عصر امروز شنبه مورخ بيست و پنجم فوريه تشكل عظيمي از پناهجويان و مهاجرين و همچنين سازمانهاي حامي اين دو گروه در اعتراض به عدم داشتن وضعيت ثابت زندگي در بلژيك و نداشتن حق اقامت ، دست به برگزاري يك تجمع با شكوه و يكپارچه زدند كه با وجود تمامي جديتي كه قبلا سازمانها و نهادهاي نو پا خارجي در اين كشور - از جمله گروههاي ايراني - در اين خصوص داشتند ، بي سابقه بود



محور اساسي اين تجمع در ارتباط با اعطاي حق شهروندي به تمامي اين دسته از ساكنين بود كه توسط بعضي از سنديكاهاي سياسي نيز حمايت ميشد



حركت مشابهي نيز چند وقت پيش در شهر آنتورپن برگزار شده بود كه در ان نيز عده ائي از ساكنين خارجي تبار اين شهر در ارتباط با نداشتن مدارك شهروندي به اعتراض روي آورده بودند



لازم به ذكر است كه بر اساس قوانين شهروندي در بلژيك ، هر فرد خارجي تباري ميتواند بعد از سه سال زندگي قانوني در اين كشور درخواست شهروندي خود را تحويل مقامات اداري داده تا به صورت يك شهروند عادي بلژيكي از مزاياي اجتماعي و ... برخوردار گردند


Protesters back illegals
Sat 25/02/06 - Around 7,000 people took to the streets of Brussels on Saturday afternoon to call for illegal immigrants, who have been in Belgium for more than three years, to be granted leave to stay here.

شنبه، اسفند ۰۶، ۱۳۸۴


پناهندگان در آلمان بخوانند


توضيحاتی در مورد پاراگراف 73 قانون آئين دادرسی پناهندگی در مورد شرايط تجديد نظر و لغو قبولی پناهندگی


در اروپا بعد از 11 سپتامبر 2001 سياست حفاظت نظامی از مرزها و کنترل شديد و سختگيری شديد در اعطاء ويزا متداول شده است ..... مطلبي از خانم هايده صنعتي ، مددكار اجتماعي

جمعه، اسفند ۰۵، ۱۳۸۴

براى مسافرت به آمريكا داشتن فرم الكترونيكی اجباری است


وزارت امور خارجه ايالات متحده آمريكا، سفارت آمريكا در ابوظبى و كنسولگرى آمريكا در دبى جهت تسريع مراحل گرفتن ويزاى توريستى به آمريكا قدم جديدى برداشته است. مهمترين بخش اين اقدام استفاده از فرمهاى الكترونيكى مى باشد. جهت تسريع مراحل ويزاى توريستى آمريكا داشتن اين فرمها اجبارى است


چهارشنبه، اسفند ۰۳، ۱۳۸۴



خاطرات يك خارجي در استاديوم آزادي

( بالاي هجده سال )

If I ever go back to Iran, I know where I would like to go...

Did you know that woman in Iran need to be granted an "authorization" to enter the stadium and watch a live football game? Apparently it would be “unholy” for them to listen to bad language... yeah right! What about the unholiness of the speaker!

*translation: the facet of the kettle, the exhaust of the truck, in the referee’s ass

هر كسي ترجمش رو بلد نيست و يا نميدونه بگه واسش ترجمه كنم. البته با عرض پوزش از عزيزاني كه فكر ميكنن من آخر ادبم

سه‌شنبه، اسفند ۰۲، ۱۳۸۴

جهان نما ايرانيان


عنوان سلسله ويدئو هاي كوتاهي است از بخش بي بي سي فارسي كه به روايت های شخصی ايرانيان درباره وجوه گوناگون زندگی شان در نقاط مختلف جهان ميپردازد


دوشنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۸۴


كلاغ سياه


آهاي ملت ببينين اين وبلاگ به چه نكات ظريفي اشاره ميكنه


اين اخرين مطلبش آدم رو سخت تو فكر فرو ميبره . چند وقتي بود كه حرفهاش رو دنبال ميكردم و ديدم جداي از طنز ظريفي كه در نوشتن داره ، قدرت ريزبيني در فهم مطالب و ارائه آن به خوانندش هم حرف نداره

یکشنبه، بهمن ۳۰، ۱۳۸۴

شيراز و محرم


در باره اين لينك اين دو شب اخير نوشتم و بلاگر هم كه سر بازيش گرفته بود ، دائم پاكشون كرد .


به هر حال حوصله دوباره نوشتن رو ندارم . فقط اين لينك رو ببينيد - البته اونهائي كه زبان ندرلند ميدونند - اين هم اصل فيلم به زبان فارسي .

جمعه، بهمن ۲۸، ۱۳۸۴


جي جي 2


در ارتباط با فعاليت تن فروشان ايراني در دوبي ، قسمت اول اين ماجرا از بهزاد بلور - بخش بي بي سي فارسي - را قبلا در اين وبلاگ گذاشته بودم .


بخش دوم اين ماجرا را نيز در اين صفحه پي گيري كنيد .

پنجشنبه، بهمن ۲۷، ۱۳۸۴

سرزمين اسرائيل


نام وبسايتي است كه به مسائل مختلفي در ارتباط با اسرائيل ميپردازد . تاريخ سرزمين ، جغرافيا و سياست ، گردشگري و اموري چون مهاجرت را در اين كشور ميتوانيد از طريق اين وبسايت دنبال كنيد .

چهارشنبه، بهمن ۲۶، ۱۳۸۴

نرخ منفى رشد جمعيت آلمان


سالهاست كه رشد جمعيت در اروپا بسيار ناچيز است. در برخى كشورهاى اروپايى طبق آمار هر زن تنها يك فرزند به دنيا می‌آورد. اين امر ، گذشته از پيامد مسن‌تر شدن جامعه، از نظر اقتصادى نيز با خود مشكلاتى به بار می‌آورد .


اين مقاله را بخوانيد و با مطالبي كه در اين خصوص ، قبلا در همين سايت دويچه وله مطالعه كرديد مقايسه كنيد كه چرا دولت آلمان سالانه هزاران نفر را از طريق مهاجرت و به عنوان نيروي كار ماهر و غير ماهر جذب ميكند و همچنين شرايط و اعطاي حق تابعيت به خارجيان كه اخيرا در اين كشور مطرح شده است چه دليلي ميتواند داشته باشد .

سه‌شنبه، بهمن ۲۵، ۱۳۸۴


جريان كاريكاتورها و بحران مذهبي


وقتي امري قراره جهاني بشه ، حتما از قبل براش برنامه ريزيهائي صورت گرفته . سوال اينجاست كه چرا جهان اسلام و مسلمانان زماني كه در سپتامبر گذشته اين كاريكاتورها در همان روزنامه دانماركي به چاپ رسيد اينچنين به مخالفت با دانمارك بر نخاستند ؟


حالا هم كه كار به اينجا رسيده است و همه كشورها با هم يكپارچه شده اند كه اين حق آزادي مطبوعات را براي ابراز يك عقيده و يا يك حرف و يك كاريكاتور ... محترم ، بشمارند ، به ناگاه جهان مسلمين بر عليه آنان دست به اعتراض ميزند .


حرف بر سر اين نيست كه توهين به مقدسات ديني با چه شكل و چه توجيهي انجام ميپذيريد ، مسئله اينجاست كه اگر به اشتباه خودمان پي برديم و يا عذر خواهي ديگران را شنيديم كار را دنباله دار نكنيم تا ديگران هم از آن نفعي ببرند و بازتاب گسترده تري از آن در دنيا آنهم با اشكالي متفاوت صورت پذيرد .


نمونه اش اين ميشود كه در عكس فوق ميبينيد حالا روز به روز برنقاشي كشيدنها و كاريكاتوركشيدنها و كار با فتو شاپ و غيره آغاز ميشود و اين امر باعث ميشود كه حساسيت را بيشتر تههيج كنند علي الخصوص كه حالا دستي هم از ساير روزنامه هاي جهاني بالا زده شده و اين حركت روزنامه دانماركي را حمايت كرده اند .


كار تا جائي پيش ميرود كه حتي لوگو حمايت از دانمارك براي زبانهاي مختلف و قرار دادن آن در وبلاگها و وبسايتها نيز ساخته ميشود و آن را براي حمايت از حركت اين روزنامه دانماركي جهان شمول ميكنند .

دوشنبه، بهمن ۲۴، ۱۳۸۴

وضعيت پناهندگان در دنيا


عنوان برنامه ايست در بخش صداي فارسي آمريكا كه هفته پيش در برنامه " فصلي ديگر " پخش شده است كه ميتوانيد در اين قسمت آن را به تماشا بنشينيد .

شنبه، بهمن ۲۲، ۱۳۸۴


مشروطه خواهان در آنتورپن ، بلژيك


اين عكس رو داشته باشيد تا در باره تجمع ايرانيان مشروطه خواه در يكي از ميادين معروف آنتورپن براتون بنويسم . بقيه عكسها را در اين قسمت ببينيد .


اين تجمع امروز شنبه برگزار شد و تا اندازه ائي تحت الشعاع اعتراض عربها به كارتون محمد قرار گرفت كه به خشونت هم گرائيد .


خوب و اما ادامه قضيه: حزب مشروطه ايران شاخه آنتورپن به رهبري آقاي فريدون مرتضوي امروز برنامه ائي را در ميدان Groenplaats واقع در شهر مذكور داشتند كه در حقيقت گردهمائي بود در محكوم كردن حركتهاي ضد انساني دولت ايران و همچنين بيان اين امر كه حزب مشروطه هرگونه عملكرد نظامي كه بر عليه مردم ايران صورت پذيرد و تماميت ارضي ايران را با مخاطره مواجه سازد ، به شدت محكوم مينمايد .


جمعيت ده ها نفري اين گروه ضمن قرائت بيانيه خود محل مذكور را كه با همكاري پليس آنتورپن اداره ميشد ترك كرده و در پي آن گروههاي از اقوام عرب كه در ارتباط با كاريكاتورهاي محمد قصد گردهمائي در اين ميدان را داشتند كم كم به محل تجمع نزديك شدند و اين عمل انان باعث شد كه حركت گروهي ايرانيان قدري تحت الشعاع حركت آنان قرار بگيرد و به همين منظور بازتاب شايسته ائي در رسانه ها نداشته باشد .


لازم به ذكر ميباشد كه تلفن تماس براي برقراري ارتباط با شاخه آنتورپن از اين قرار است :

فريدون مرتضوی
Ferydoun Mortezavy

شماره تلفن
+32 - 486 - 41 87 99
شماره فاکس
+32 - 3 - 295 32 51


پ . ن

از زمان پابليش خبر تا الان چند تا كامنت بي نام و نشان داشتم كه متاسفانه باتوجه بي نام و نشان بودنشان انها را حذف كردم . چون از روز اول وبلاگ نويسي اين امر رو تذكر دادم كه در نوشتن كامنت و هر آنچه كه دلتان ميخواهد بنويسيدولي داراي صفحه و يا وب نوشت باشيد و يا اينكه آدرس ايميل خود را بنويسيد . به هر حال باز هم تكرار ميكنم كه در صورت بي نام و نشان بودن كامنت ، نوشته و نظر شما دوست عزيز حذف ميگردد .

گمشده !


گويا در اين اروپا هم كم آدم گم نميشه . هر روز در معابر عمومي مثل ايستگاههاي قطار و يا اتوبوس و ... شاهد نصب تابلوهائي هستيم كه ما را با خصوصيات اافرادي آشنا ميكنند كه به طريقي مفقود الاثر شدند .


اين گم شدنها يا آدم ربائيها اگر چه در كشورهاي جهان سوم به شكل زياد تري ديده ميشود ، ولي در اروپا نيز همانطور كه گفتم كم نيست . در كشوربلژيك نيز هر هفته و يا هر ماه با چنين تابلوهائي برخورد ميكنيم . به هر حال بد نيست در آگاهي دادن به فرزندانمان در برقراري و ارتباط دوستي با ديگران به خوبي نكات مراقبتي را تذكر بدهيم .


همينطور خودمان با توجه به مسوليتي كه در اين خصوص داريم دورادور مراقب وضعيت كودكان و فرزندانمان باشيم .يادمان باشد كه اين قضيه شامل حال بزرگان و ميانسالان نيز ميباشد .

جمعه، بهمن ۲۱، ۱۳۸۴



نام وبلاگي است كه امروز مطلب جالبي در ارتباط با در آمد ماهانه و ساليانه ژاپني ها ازش خوندم و به نظرم اومد كه به شما هم معرفيش كنم تا بخونيد . البته در يك جاي اين مطلب احتمالا اشتباه تايپي صورت گرفته كه اميدوارم در اولين فرصت ، آقاي اصغر زاده نسبت به تصحيحش اقدام كنند .


در ضمن اين مطلب ايشون هم نظرم رو جلب كرد كه بلاگرهاي خارجي روپولدار فرض كردند و مقايسشون هم آقاي منورالفكر بوده كه بايد خدمت ايشون عرض كنم ايشون يه شرايط استثنائي دارند و نبايد با همه وبلاگ نويسهاي دور از وطن يكي قلمداد بشن چرا كه در طول يكسال فقط اين ژاپني هستند كه خيلي ميتونن برن مسافرت اونهم با پول عرق جبين و ايشون هم چون يه رگ ژاپني داره ، اينجوري پولدار شده كه به قول شما از اين كنفرانس به اون كنفرانس و از اين هواپيما به اون قطار و خلاصه ماركوپولو بايد بزنه عقب از دست جهانگردي ايشون .

پنجشنبه، بهمن ۲۰، ۱۳۸۴

زندگي ماشيني


روزي كه از ايران حركت ميكرديم يه پير مردي به پست ما خورد كه اي اقا كجا داري ميري ، هر جا برين اسمون يه رنگه با يه ذره تفاوت در كم رنگيهاش و يا پر رنگيهاش .


اگر دنبال پول ميري كه هيچ جا خر تو خر تر از مملكت خودمون واسه پول در آوردن نيست و اگه دنبال چيزه ديگه ميگردي بايد بري تا بهش برسي .


بعضي وقتها دلم به حال اين بلژيكيها و اغلب اين اروپائيها ميسوزه كه چقدر آدمهاي بدبخت و ماشيني هستن . از مسائل خوب و حاشيه ائي اين قضيه كه بگذريم ، مثل خدمات رفاهي و تامين اجتماعي و ..... اينها واقعا زندگي نميكنن .


اوائلش وقتي اينها از ويكند ( weekend ) يا همون تعطيلات آخر هفته حرف ميزدن ، من اشك شوق رو تو چشاشون ميديدم كه چقدر اين دو روزه تعطيل اين بيچاره ها رو خوشحال ميكنه . از يكماه مرخصي كه ميتونن داشته باشن تا به قول خودشون برن وكيشن كه ديگه نگو دهنشون اب ميفته . ولي به يقين بهتون ميگم كه اينها همشون دچار افسردگي هستن . ( اين مقاله رو بخونين )


اينا واقعا مثل مرغ زندگي ميكنن . روزها وقتي از سر كار به خونشون ميان ، ساعت حدود شش عصره و بايد يه چيزي بخورن و يكي دوساعت تلويزيون ببينن و برن كپه مرگشون رو بذارن .


حالا شده حكايت من ، فكر ميكنم در طول يك هفته واقعا آدم نيستم و اون دو روزي هم كه بايد در آخر هفته آدم باشم ، بازم نيستم چون آخر هفته هاي ما تازه شكل و شمايل ايروني به خودش ميگيره
. يا بايد بري مهموني و يا بايد مهمون دعوت كني


اگر هم خبري از اين دو تا نباشه بالاخره يه جوري سرت گرم ميشه . خلاصه كه اين زندگي ماشيني با روحيات ما سر سازگاري نشون نميده هر چند كه داريم باهاش مبارزه ميكنيم .


از خيلي چيزا كه بايد ميگفتم فاكتور گرفتم چون اگه بگم اين يادداشت رو چه وقت نوشتم ، خندتون ميگيره . البته يه ذره زرنگ باشين ميفهمين .

چهارشنبه، بهمن ۱۹، ۱۳۸۴

مشكلات دانش‌آموزان مهاجر در مواجهه با دو زبان



در سال‌‌‌هاى اخير و افزايش سيل مهاجرت به كشورهاى اروپايى، مشكلات مهاجران در زمره مسائل مورد بحث كشورهاى ميزبان قرار گرفت. چند روزى است كه بحث‌‌ها در خصوص زبان‌آموزى كودكان مهاجر در آلمان بالا گرفته است. برخى معتقدند كه بايد تنها به زبان آلمانى صحبت شود، چه در كلاس‌هاى درس، چه در زنگ‌هاى تفريح و يا حتى اردوهاى تفريحى. اما در يكى از مدارس اطراف شهر بن طرحى موفق، اجرا شد تا دانش‌‌آموزان بتوانند به موازات زبان كشور ميزبان، ‌زبان مادرى‌شان را نيز فراگيرند. .



اصل مطلب

دوشنبه، بهمن ۱۷، ۱۳۸۴



جي جي ها !


ميتونم بپرسم چقدره؟
اين رو ديگه نپرس، بستگی داره ، بين ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ درهم برای تمام شب. من خودم عربها را ترجيح می دم چون از لحاظ مالی اين پولی براشون به حساب نمياد، ولی برای ايرانيهايی که از ايران ميان به دليل اينکه پول ايران را تبديل می کنن براشون اين پول زياده و اعصاب خورد می کنن.


گزارشي از بهزاد بلور كه در دبي تهيه شده و مصاحبه او با دو نفر از ايرونيهاي خيابان گرد كه به تن فروشي مشغولند .
آنم آرزوست


چه "گفتگوئي" بين "تمدن‌ها" در جريان است! آدم لذت مي‌برد به جان شما. از آن طرف سفارت‌خانه مي‌سوزانند و روي پرچم دانمارک رژه مي‌روند و بچه‌هاي دانش‌آموز فلسطيني جلوي دوربين رسانه‌هاي "خاج پرستان"، صليب به آتش مي‌کشند و در اندونزي نعره مي‌کشند و در موريتاني بر قابلمه مي‌کوبند و ....


اين مطلب رو از وبلاگ آشپزباشي وبلاگستان بخوانيد ، حيفم آمد كه بهش لينك ندهم .


اين مطلب رو هم خودم چند ماه پيش نوشته بودم كه در همين ارتباط هست .

شنبه، بهمن ۱۵، ۱۳۸۴

طلاق به سبک آلمانی در ميان مهاجران ايرانی



اين مطلب را در بي بي سي فارسي دنبال كنيد ، حال و حوصله داشتين نظر هم بدين .

جمعه، بهمن ۱۴، ۱۳۸۴

من و مجيد زهري و اسدالله عليمحمدي و كاريكاتورهاي محمد !


چند روز پيش مجيد زهري يه چيزي نوشت كه " مشغولاتي " داشته باشه و من هم ديديم كه اصلا بي كار موندن جايز نيست و بايد مشغولاتي فراهم كنم و خلاصه خودمونو يه جوري " مشغول " كرديم .


از چند روز پيش كه به خاطر اين كاريكاتورهاي محمد يه داستان ديگه خبري درست كردند تا نفعش رو هر كسي كه بخواد ببره و به ما هم ربطي نداشته باشه ، به وبلاگ اسد آقا بيشتر سرك ميكشم چرا كه ميدونم اون از نزديك با ماجرا برخورد داره و مسائل رو عيني تر از ما - هم ميدونه - و هم ميبينه .


انصافا اگر اسد نمينوشت كه اين روزنامه اصلا معروفيتي نداره ، من و شما فكر نميكرديم كه بابا اي ولا عجب روزنامه ائي بوده ، حتما از اون روزنامه هاي سكولاره و يا نميدونم افكار چپ يا راست داره و يا افراطي و شايد هم ميانه رو .... حداقل اين اگاهي دادن ها از طريق وبلاگ اينه كه ميشه باهاش انقلاب فكري به راه انداخت اونم با شيوه درست ، ميشه آگاهي داد كه حرف فلان سايت و يا خبرگزاري اون جوري هم كه عنوان شده نبوده و يا بيش از اندازه بزرگنمائي " بوده تا چيزه ديگه ".


اينجا بود كه خواستم بگم يكي از خصوصيات وبلاگ نويسي اينه كه از صد تا بنگاه خبر پراكني شرق و غرب بهتره و ميشه بهش اعتماد داشت ، ميشه بهش اعتبار داد ، ميشه لمسش كرد ، باورش داشت خلاصه هر چيزي كه شما دوست داريد بهش بگيد الا " مشغوليت " .

پ . ن


اگر ميخواهيد بدونيد كه اصل ماجرا چيه بايد اول اينجا رو بخونيد و بعد اينجا رو و بعد هم همين صفحه كه الان دارين ميخونين .


در همين زمينه :


يه نظري هم به نظرات ارجمند يك كاريكاتوريست ايراني در همين زمينه خالي از لطف نيست .

يه لينك از صفا را هم ببينيد ( مديا پلير ) كه اگه نبينيد از كفتون رفته . احتمالا صاحاب اين كليپ الان تو جهنم تا حالا هرچي كه برامون تو قصه ها از اونجا شنيديم رو سرش در آوردن .